Повик за изработка на кратки видео материјали

Здружението за унапредување на меѓусебна доверба, ТАКТ во рамки на проектот „Спорт за сите” поддржан од германското друштво за интернационална соработка (ГИЗ) објавува повик за изработка на шест кратки видео материјали. ЗАДАЧИИзбраната компанија треба да:• Да изработи шест видеа• Да […]

Прирачник за развој на животни вештини

Во рамки на проектот Младинска едукација преку спорт, го издадовме прирачникот Развој на животни вештини преку спорт со цел превенција од насилство и радикално однесување кај младите. Овој прирачник е компилација од теоретски и практичен дел и претставува алатка за […]

Обука на тренери за спорт за развој – Крива Паланка

Во рамки на проектот Спорт за сите поддржан од Германското друштво за интернационална соработка ГИЗ, ЗУМД објавува повик за Обука на тренери за спорт за развој за сите заинтересирани лица од Општина Крива паланка и околните средини. За кого е […]

Отворен повик за oбука на тренери за спорт за развој – Општина Карпош

Во рамки на проектот Спорт за сите поддржан од Германското друштво за интернационална соработка ГИЗ, ЗУМД објавува повик за Обука на тренери за спорт за развој за сите заинтересирани лица од општина Карпош За кого е наменета оваа обука?  За […]

Отворен повик за локален координатор на активности во Крива Паланка

ЗУМД ТАКТ – објавува конкурс за ангажирање на локален координатор/ка на проектот „Спорт за сите“ во општина Крива Паланка, поддржан од ГИЗ, од 01.08.2020 до 15.12.2020 година.  Кандидатките и кандидатите кои ќе бидат земени предвид треба да ги исполнуваат следните […]

Oтворен повик за експерт за спорт за развој

ЗУМД ТАКТ. – објавува конкурс за ангажирање на еден експерт за спорт за развој во рамки на приектот „Спорт за сите“, поддржан од ГИЗ, Ангажманот се однесува за периодот  од 01.08.2020 до 15.12.2020 година.  Кандидатките и кандидатите кои ќе бидат […]

Ново интервју со Пулексенија Јовановска

Прочитајте го новото интервју во серијалот интервјуа на веб страната на ТАКТ, овој пат со Пулексенија Јовановска, најдобрата македонска каратистка, најуспешна спортистка за 2019 година и олимписка кандидатка за ОИ во Токио.

Марш за женски права

8 ми март е ден кога ја славиме секоја борба, секој глас, секој отпор! Оваа година, гласно и недвосмислено го посветуваме на жртвите на родово базирано насилство. Ве повикуваме да марширате заедно со нас со почеток во 12 часот од […]

Паботилница за родова еднаквост во спортот во Штип

Оваа недела тим на ТАКТ беше во ОУ Славејко Арсов во Штип каде се одржа работилница за родова еднаквост во спортот преку методологијата спорт за развој. На оваа работилница учениците имаа можност преку едукативни игри да осознаат што значи родова […]

Координативен состанок за креирање на локално партнерство во Маврово

Денес се одржа првиот во серијата координативни состаноци за креирање на локално партнерство за развој на планинскиот туризам, спортот и младите. Преку овој проект кој ќе се реализира во следните месеци, ќе го истакнеме потенцијалот во општината Маврово и Ростуша, […]