Спортска дипломатија

ТАКТ заврши со реализација на десетмесечниот проект од програмата Спортска Дипломатија со цел градење на соработка и партнерство помеѓу Р.Македонија и Р.Косово. Спортската дипломатија може да се дефинира како нов квалитативен, економичен и влијателен пристап кој води кон зголемување или […]

Солидарност за мигрантите

Solidarity for migrants

Уметничките активности претставуваат важен дел во справувањето со хуманитарните кризи, како што се тврди во неколку интернационални иницијативи во светот. Проектот Креативни и спорстки активности за мигрантите во Македонија беше имплементиран со цел придонес кон подобрување на психосоцијалната состојба на […]

Телемарк Македонија

Telemark Macedonia

Телемарк 2014 Телемарк Македонија беше организиран на два скијачки терена, Маврово и Попова Шапка, кој резултираше во учество на повеќе од 100 учесници, со искуство или мало искуство во скијање. Целта на проектот беше да се нагласи важноста на физичките […]

Унапредување на жените преку спортот

Girls Empowerment

„Унапредување на жените преку спортот“ е нов проект поддржан од амбасада на Кралството Холандија,а имплементиран од ЗУМД ТАКТ. Проектот се состои од различни работилници за развој на лидерските вештини преку спортот кои ќе се одржуваат во средните училишта низ Македонија. […]

Move Week 2015

Move Week

Move Week 2015 е интернационална спортска седмица која се одвива во повеќе од 200 градови во Европа и во дел од Јужна Америка. ТАКТ заедно со Федерација за Рекреативен Спорт организираа разни спортски активности во скоро сите градови во Македонија,со […]

Девојките се лидери

Girls are Leaders

„Девојките се лидери“ е спортска иницијатива во траење од шест месеци за користење на спортски пристап и создавање на единствени можности за унапредување на девојките и жените во Македонија. Целта на проектот е промовирање на примери и унапредување на жените […]

Интернационален ден за спорт и развој

International Day

Интернационалниот ден за спорт и развој на 6ти април беше за прв пат одржан во Македонија и вклучи познати спортисти како примери во промовирање на спортот за мир. Беше создадена успешна кампања како и онлајн платформа.

Здраво стареење преку спорт

„Здраво стареење преку спорт“ е проект кој промовира рекреативни спортски активности за постари лица (55+). Спортските активности ќе ги одржуваат искусни спортисти и ќе го следат словенечкиот пример на вежбање. Сите учесници ќе имаат можност да присуствуваат на теоретски работилници […]

МТБ Трка Маврово

“MTБ Трка Маврово“ е проект за зголемување на спортските активности и навики за најмладите, со помош на зголемена вклученост во симулативни и интерактивни бесплатни работилници кој беше организиран како дел од Годишниот велосипедски маратон кој се одржа во Маврово.

Обединети преку спортот

United through Sport

Проектот „Обединети преку спортот“ е иницијатива во траење од 10 месеци, имплементирана на национално ниво со цел создавање на национална мрежа од 25 спортски лидери од цела Македонија. Лидерите,кои се еминентни спортски промотори во нивните заедници, се обучени да развијат […]