Пулeксенија Јовановска: „8 Март треба да нè потсети да се бориме за рамноправност секогаш кога ја немаме“

Пулексенија Јовановска е најдобрата македонска каратистка, најуспешна спортистка за 2019 година и олимписка кандидатка за ОИ во Токио. Верува во себе и како голем борец во спортот и во животот сигурно чекори по патот на успехот. Во каратето се пронаоѓа … Продолжи со читање Пулeксенија Јовановска: „8 Март треба да нè потсети да се бориме за рамноправност секогаш кога ја немаме“