Проекција на филм „Војна на половите“

Проекција на филм „Војна на половите“

На 6ти март во кино Фросина го проектиравме филмот „Војна на половите“ кој ја прикажува борбата за родова еднаквост во тенисот и заложбата на светската тениска ѕвезда Били Кинг за унапредување на женските права во спортот. По проекцијата на филмот следеше саем на граѓански и спортски организации кои работат на полето на родовата еднаквост како и други забавно-едукативни активности.

Овој настан беше организиран по повод меѓународниот ден на жената 8ми март.

Настанот беше подржан од амбасадата на САД во Р.Северна Македонија.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider