Лого транспарентно

ЗУМД ТАКТ (Together Advancing Common Trust) е основана невладина организација за градење на мостови меѓу културите, борба против социјалните и родовите нееднаквости преку спортот и културните активности. Нашата мисија е градење поголемо разбирање меѓу заедниците и негување на взаемно прифаќање преку длабок пристап врз основа на инклузивни модерни и универзални принципи.

Основачите на ТАКТ се искусни жени спортистки со заначајно искуство во интернационални спортски настани и работилници како и културни активности. Ние веруваме во заеднички труд за придонес во социјалните промени. Ние ги промовираме спортската,културната родовата еднаквост со цел развивање на позитивни вредности, овозможување на целосниот младински развој и унапредување на генерациите за подобар квалитет на животот.

Ние преземаме иницијативи за кампањи и создавање на цврсти партнерства на локално и интернационално ниво со цел промовирање на нашата програма за развој на спортот и културата.

Нашиот тим

Силвија Митевска

Силвија Митевска

Претседателка

Надица Јовановиќ

Надица Јовановиќ

Проектна асистентка

Магдалена Спасовска

Магдалена Спасовска

Извршна директорка

Јован Камчев

Јован Камчев

Административен асистент

Соработници

Елена Зисовска

Елена Зисовска

Проектна асистентка