8 ми март е ден кога ја славиме секоја борба, секој глас, секој отпор! Оваа година, гласно и недвосмислено го посветуваме на жртвите на родово базирано насилство. Ве повикуваме да марширате заедно со нас со почеток во 12 часот од плоштадот Филип Втори, под слоганот ,,Ти не си виновна“.