“MTБ Трка Маврово“ е проект за зголемување на спортските активности и навики за најмладите, со помош на зголемена вклученост во симулативни и интерактивни бесплатни работилници кој беше организиран како дел од Годишниот велосипедски маратон кој се одржа во Маврово.