[smartslider3 slider=”8″]

На 09.10.2017 граѓанската спортска организација ТАКТ, со поддршка на Амбасадата на кралството Холандија во Македонија и Агенцијата за млади и спорт, одржа промоција на спортско видео кое чија цел е да се промовира женскиот спорт и многубројните придобивки од спортувањето. Во видеото се прикажани проминентни спортистки од осум различни спортови кои во македонската јавност се препознатливи по своите резултати. Пораката која ова видео ја пренесува е улогата на спортот при зајакнување на девојките, придобивките од спортувањето и унапредувањето на родова еднаквост во спортот.

Погледнете го видеото „Девојки како нас“!

Инспирирајте се од приказните на овие осум македонски спортистки и од моќта на спортот да трансформира животи.

https://www.facebook.com/TAKT.ngo/videos/1917187781864326/
Девојки како нас