Има повеќе начини за да се прослави меѓународниот Ден на жената, а еден од нив е потсетување на ситуациите во кои жените се обесправени или дискриминирани. Во улога на новинар, амбасадорот Бејли разговараше за разликата во заработката меѓу машките и женските фудбалери во американските национални тимови.