Во рамките на Спорт за сите со поддршка од ГИЗ го разубавивме дворот на интернатот Боро Менков во Крива Паланка и креиравме нов простор со спортска опрема и спортски реквизити за игра и спортување на сите млади во градот особено за дечињата од руралните локации, жители во домот. Партнерството Спорт за Развој за овој настан обедини повеќе од 50 дечиња кои активно учествуваа и разубавуваа.

[smartslider3 slider=”24″]