На 6ти март во кино Фросина го проектиравме филмот „Војна на половите“ кој ја прикажува борбата за родова еднаквост во тенисот и заложбата на светската тениска ѕвезда Били Кинг за унапредување на женските права во спортот. По проекцијата на филмот следеше саем на граѓански и спортски организации кои работат на полето на родовата еднаквост како и други забавно-едукативни активности.

Овој настан беше организиран по повод меѓународниот ден на жената 8ми март.

Настанот беше подржан од амбасадата на САД во Р.Северна Македонија.

[smartslider3 slider=”25″]